Укр Eng
Get Updates

Зниження облікової ставки НБУ до 17,5 % не призведе до суттєвого зменшення ставок за іпотечними кредитами

23 May 2019 | Thursday

Зниження облікової ставки НБУ на 0,5 % до 17,5 % не призведе до суттєвого зменшення ставок за депозитами та кредитами.

Про це на Форумі «Ринок нерухомості Одеси: штормове попередження чи стрімкий розвиток», організованого «Українським клубом нерухомості» (URE Club), повідомила Олена Дмітрієва, заступник голови правління «Глобус Банку».

За її словами, перегляд облікової ставки варто розцінювати більше як сигнал по зміні тренду на здешевлення вартості ресурсів, що в найближчі 3–4 місяці може призвести до зменшення вартості кредитів.

«При оцінюванні перспектив розвитку іпотечного кредитування також необхідно враховувати те, що декілька великих банків заявили про зниження відсоткових ставок за депозитами. Якщо це відбудеться, то зможемо очікувати на загальне суттєве зниження відсотків за залученими коштами. За умови зниження відсотків за депозитами та за умови продовження проведення політики Національного Банку, спрямованої на зниження облікової ставки, можливо розраховувати і на зниження відсотків за кредитами», — повідомила експерт.

Олена Дмитрієва також звернула увагу на те, що можливе зниження відсотків за кредитами на 2–3 % суттєво вплине на кількість клієнтів, зацікавлених в іпотечному кредитуванні.

«Варто очікувати, що кількість звернень за іпотечними кредитами зросте щонайменше на 20 %», — зазначила вона.

Зниження облікової ставки НБУ до 17,5% не призведе до суттєвого зменшення ставок за іпотечними кредитами

Зниження облікової ставки НБУ на 0,5% до 17,5% не призведе до суттєвого зменшення ставок за депозитами та кредитами.  

Про це на Форумі «Ринок нерухомості Одеси: штормове попередження чи стрімкий розвиток», організованого «Українським клубом нерухомості» (URE Club), повідомила Олена Дмитрієва, заступник голови правління «Глобус Банку».

За її словами, перегляд облікової ставки варто розцінювати більше як сигнал по зміні тренду на здешевлення вартості ресурсів, що в найближчі 3-4 місяці може призвести до зменшення вартості кредитів. 

«При оцінюванні перспектив розвитку іпотечного кредитування також необхідно враховувати те, що декілька великих банків заявили про зниження відсоткових ставок за депозитами. Якщо це відбудеться, то зможемо очікувати на загальне суттєве зниження відсотків за залученими коштами. За умови зниження відсотків за депозитами та за умови продовження проведення політики Національного Банку, спрямованої на зниження облікової ставки, можливо розраховувати і на зниження відсотків за кредитами», - повідомила експерт.

Олена Дмитрієва також звернула увагу на те, що можливе зниження відсотків за кредитами на 2-3% суттєво вплине на кількість клієнтів, зацікавлених в іпотечному кредитуванні.

«Варто очікувати, що кількість звернень за іпотечними кредитами зросте щонайменше на 20%», - зазначила вона.

 

 

 

 


© 2016 UREClub® All rights reserved.
Website development – WebLife®