Укр Eng
Get Updates

Середня з\п будівельників-українців в Ізраїлі

26 February 2019 | Tuesday

Середня щомісячна зарплата українців, які працюють в будівельній сфері Ізраїлю, може скласти близько 2600 доларів США (9256 шекелів).
Про це повідомляє власник ізраїльської будівельної компанії ART EL B & H Шалом Цимерман на бізнес-сніданку "Україна & Ізраїль: потенціал розвитку співробітництва у сфері нерухомості й девелопменту".

На його думку, потреба будівельної галузі Ізраїлю у кваліфікованих кадрах нині досягає близько 100 000 чоловік.
«Після недавнього візиту Президента України Петра Порошенка до Ізраїлю і підписання Угоди про вільну торгівлю, стало очевидно, що співпраця між нашими країнами перейшла на якісно новий рівень. Крім відкриття ринку для українських виробників товарів, хочу нагадати, що з 2018 року робоча квота для українців, охочих працювати в будівельній сфері нашої країни становить 20 000 чоловік, і є найбільшою в порівнянні з квотами для інших країн. При цьому українські робітники можуть працевлаштуватися на тих же умовах, що і громадяни Ізраїлю. Це стосується, перш за все, розміру заробітної плати, медичного страхування та інних соц. умов», - повідомив Шалом Цимерман.

За даними бізнесмена, за підсумками 2017 року, в будівельній сфері Ізраїлю було залучено 261 500 працівників.
«Ринок Ізраїлю зараз гостро потребує кваліфікованих кадрів, бо середня тривалість будівництва житлового будинку нині складає понад 29 місяців. Уряд країни шукає шляхи для того, щоб прискорити темпи будівництва житла, одним з яких може стати залучення українських забудовників, девелоперських компаній на ізраїльський ринок», - сказав він.

Ізраїльський бізнесмен розповів, що для забезпечення громадян Ізраїлю житлом, до 2040 року необхідно побудувати як мінімум 2,6 млн. одиниць житла.
«Згідно з планами уряду країни в період з 2017 по 2020 необхідно побудувати до 120 тис. одиниць житла, в тому числі й за програмами поновлення житлофонду. Наприклад, тільки в Тель-Авівському районі оновлення міста має скласти до 40% всіх житлових об'єктів», - підкреслив Шалом Цимерман.

Він також повідомив, що за підсумками 2017 року сума інвестицій в будівельну галузь Ізраїлю склала 37,5 млрд. доларів (136 млрд. шекелів). З них: 
62% коштів було направлено в житлове будівництво, 
22% - в нежитлове будівництво (ТРЦ, промислове виробництво та ін.), 
а 16% було вкладено в об'єкти інфраструктури.

Шалом Цимерман зазначив, що, крім самого розвитку житлового будівництва, в Ізраїлі активно розвиваються іпотечні програми.
«За підсумками 2017 року загалом всі комерційні банки Ізраїлю видали іпотечних кредитів на суму 18,9 млрд. доларів США. Будівництво житла на ряду з розвитком механізмів щодо його придбання на сьогодні є пріоритетом сфери економіки Ізраїлю», - підсумував Шалом Цимерман.

*Інформаційна довідка
Шалом Цимерман - ізраїльський бізнесмен, власник декількох компаній у сфері будівництва та сільгосппродукції, член Асоціації інженерів і архітекторів Ізраїлю.
У 2016 році заснував компанію AGROTRADE ISRAEL LTD, яка об'єднала ізраїльських постачальників сільгосппродукції з українськими виробниками: були укладені контракти на поставку кукурудзи, пшениці, сої, соняшникової олії, рапсового масла, борошна, макаронів, цукру, бурякового жому, дитячого харчування, консервації та води.
З початку 2017 року Шалом Цимерман почав розвивати будівельні проекти: житловий комплекс HEMDAT ASHDOD м.Ашдод, виконання підрядних робіт в будівництві державних офісів "Genesis" (Єрусалим), траспортного депо (Петах-Тиква), студентського містечка "University Bar Ilan", нового аеропорту в м. Ейлат і ін.


© 2016 UREClub® All rights reserved.
Website development – WebLife®