Укр Eng
Get Updates

Представники компанії «Інтергал-Буд» взяли участь у засідання ТСК ВРУ з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБК

07 December 2020 | Monday

Генеральний директор групи компаній «Інтергал-Буд» Дмитро Спітковський та заступник генерального директора ТОВ «БК «Інтергал-Буд» Тетяна Кононенко взяли участь у черговому засідання ТСК ВРУ з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, яке відбулося 3 грудня 2020 року.

Всього на порядку денному було шість питань, серед яких й заслуховування ТОВ «БК «Інтергал-Буд» щодо умов роботи будівельної галузі та взаємодії з ДАБІ України при отриманні дозвільних документів. У своїй доповіді за даною темою Тетяна Кононенко подякувала присутнім за бажання навести лад у галузі й допомогти будівельникам у ці складні часи, адже, починаючи з березня та до листопада 2020 року, діяльність будівельних компаній України була практично паралізована через неможливість отримати адміністративні документи від ДАБІ: дозволи на будівництво, сертифікати, реєстрації повідомлень про зміну в дозволах тощо. Статистика невтішна — 97% відмов у видачі документів!

«Тоді ж будівельний ринок сколихнула інформація, що проблеми з отриманням довгоочікуваних дозволів та сертифікатів можна вирішити за 10-12 $/м2. Тобто все складалося так, аби змусити забудовників шукати розв’язання питань корупційним шляхом. Але позиція нашої компанії чітка —не контактувати та не мати справ з такими «ділками». В результаті: з березня по листопад ми не отримали жодного дозвільного документа від ДАБІ» — зауважила пані Тетяна.

Після надання конкретних прикладів щодо порушень працівниками ДАБІ усіх логічних механізмів видачі дозволів на виконання будівельних робіт та сертифікатів, Тетяна Кононенко звернула увагу присутніх на ситуацію з видачею документів на об’єкти соціальної сфери (дитячі садочки, паркінги тощо), на які так чекають мешканці збудованих будинків: «Схоже, що працівники ДАБІ не згодні з мешканцями комплексів та по п’ять разів відмовляють у будівництві та введенні в експлуатацію цих об’єктів, вказуючи в поясненнях цілковиту маячню. Масовість відмов за цими об’єктами вражає».

Не оминули увагою й того факту, що ДАБІ використовує так звані громадські організації для боротьби з забудовниками. Тетяна Кононенко зазначила, що представники псевдоактивістів за вказівкою свої кураторів блокують будмайданчики, тероризують будівельників, тим самим зупиняючи процес будівництва та зриваючи графіки введення будинків в експлуатацію. І все задля того, аби примусити будівельників толерувати корупцію у ДАБІ.

На завершення своєї доповіді представники компанії «Інтергал-Буд» зазначили, що лише після гучних заяв, публікацій в пресі,  розслідувань та обшуків, і як наслідок — зміни керівництва ДАБІ, «крига зрушила» й забудовники  почали отримувати документи. За останні три тижні інспекцією видано більше документів ніж за попередні шість місяців. Будівельна галузь отримала надію на те, що не так все погано, і Україна стане європейською країною, в якій існує повага до тих, хто працює та відбудовує міста.

«Хотілось би щиро вірити, що ВСІ члени ТСК, зроблять все, аби будівельна галузь в нашій країні процвітала, аби будівельники та інвестори не шукали долі в чужих країнах, а наші міста прикрашалися новими сучасними будівлями.» — підсумував Дмитро Спітковський, генеральний директор групи компаній «Інтергал-Буд».

Станом на 4 грудня бачимо, що у ЗМІ масово розповсюджується суб’єктивна реакція на виступ представників компанії на засіданні ТСК. Зрозуміло, що існують зацікавлені групи чи особи, які проти проведення дійсно якісної реформи ДАБІ. Запевняємо, що жодні безпідставні звинувачення на нашу адресу нас не зупинять. Ми як один з найактивніших та найбільших гравців будівельного ринку продовжуватимемо боротися за створення чітких та справедливих правил гри.


© 2016 UREClub® All rights reserved.
Website development – WebLife®