Укр Eng
Get Updates

НЕРУХОМІСТЬ. ТРЕНДИ РИНКУ. ЗАПИТ – НА КОМФОРТ ТА ЗАТИШОК

27 February 2020 | Thursday

НЕРУХОМІСТЬ. ТРЕНДИ РИНКУ. ЗАПИТ – НА КОМФОРТ ТА ЗАТИШОК

Люди стомилися від деградуючого міста, з’явився попит на порядок, доглянуте та комфортне середовище, - основна думка, що лунала на останній зустрічі клубу у новій локації Quoroom.

Учасники клубу обговорили останні тренди у житловій, комерційній, офісній нерухомості, основні проблеми та виклики. 

Отже, загальна проблема всіх великих міст світу – величезний трафік та неймовірно забруднене повітря. Люди втомилися від цієї ситуації. Всі прагнуть комфортного житла та не менш комфортного оточуючого середовища. І це стосується всіх видів нерухомості.

Володимир Бандура (СEO Innolytics Group), розповів, як вирішити питання трафіку, та як технології майбутнього впливатимуть на ринок нерухомості. 

«Вихід – пересісти на електромобілі та коптери. Це, звичайно, відобразиться на вартості житла. Вартість житла у центрі та вартість житла на околицях не буде так відрізнятися» - вважає він.  

Анастасія Давидова (екс-СМО ДІМ та Мультіплекс) розповіла про сучасний маркетинг та комунікації.

Маркетолог звернула увагу присутніх, що маркетинг – це комплексна робота, в якій задіяна уся компанія. І одним з найважливіших його принципів є тривалий стратегічний підхід.  

«Якщо ви демонструєте своїм клієнтам, що вирішите їх проблеми і при цьому вони почуваються комфортно – це правильний шлях до збільшення продажів. Також клієнти хочуть персоналізований підхід та знижки» - звертає увагу Анастасія.  

Максим Школьник (партнер Focus Estate Fund) розповів про нові технології у рітейлі.

Рітейлери знають наші бажання та постійно їх нам «проштовхують». За певними геокоординатами користувачі у свої смартфони  отримують повідомлення із пропозиціями. У нас це лише починається, а в Європі працює дуже активно.  На даний час онлайн- та офлайн-магазини працюють паралельно. Але покупці все менше часу хочуть витрачати на «ходіння» по магазинах, тож майбутнє – за роботизованими пересувними торговими центрами.

Андрій Міма (ЛУН.ua) розповів про основні тенденції на столичному ринку житла та представив масштабне дослідження. Що ж відбувається у Києві?

будинки стають нижчими, але займають більше площі, все більше житлових площ вводиться в експлуатацію останніми роками, а середній розмір квартири зменшився з 100 до 60 кв м.

Данііл Слізінов (CEO/Founder/Owner в GreenHub) розповів про нові технології управління нерухомістю.

На фоні зниження цін на «розумні» пристрої , вони стають більш доступними для масового використання. Зараз вже деякі забудовники комплектують базову начинку. А власник може доукомплектувати і зробити розумний будинок. Є потреба у активному енергозбереженні. Аби менше споживати енергоресурсів, та відповідно - менше платити за комунальні послуги. 

«Люди зможуть економити величезні гроші, регулюючи за допомогою смартфону використання тепла, води та електроенергії  у власній квартирі», - вважає Данііл.

Дмитро Васильєв, Співзасновник, Головний архітектор Archimatika розповів про тренди в архітектурі майбутнього.

«Робота перестала просто буди роботою. Це життя. Отже, важлива комфортність не тільки будівлі, але й навколишнього середовища. Щоб працівники мали можливість і працювати, і відпочивати на вулиці у зручних комфортних зонах», - звернув увагу архітектор.

Серед сучасних трендів також  реконструкція промзон, створення закритих від авто дворів, та збільшення паркомісць, шляхом облаштування підземних та декілька поверхових паркінгів.

Ілля Кенігштейн (CEO Creative States) розповів про фактори, що зробили Creative States такими успішним.

«Компанії не хочуть платити на 3-5 років наперед і чекати приміщень. Вони хочуть в'їжджати у готові, класні простори. Головна фішка – будувати швидко та створювати велике творче надихаюче ком’юніті. Ми не рахуємо квадратні метри, ми рахуємо людей. Це – основний принцип!», - зауважив Ілля, а також повідомив, що компанія цього року виходить на ринок Європи.

Ірина Геращенко (SODA) розповіла про рейтинг, який створили сумісно з «Діловою столицею». Він створювався на аналізі реакцій покупців на пропозиції забудовників. Основний висновок – житло класу економ вже мало кого цікавить. Зараз більше шукають житло комфорт-класу.

Дякуємо всім за виступи, інформацію та настрій. Чекаємо на зустріч 3 березня. 


© 2016 UREClub® All rights reserved.
Website development – WebLife®