Укр Eng
Get Updates

Близько 32% усіх одеських ЖК будуються без дозволів на виконання будівельних робіт

23 May 2019 | Thursday

Близько 32 % усіх одеських новобудов зводиться без наявних дозволів на виконання будівельних робіт.

Про це на Форумі «Ринок нерухомості Одеси: штормове попередження чи стрімкий розвиток», повідомив Володимир Копоть, засновник компанії Monitor.Estate, що проводить юридичний on-line-аудит первинного ринку житла в Україні.

Окрім цього, за даними експерта, 3 % ЖК Одеси будується без ліцензій на виконання будівельних робіт, понад 65 % ЖК будуються на землях з іншим цільовим призначенням.

«Низький рівень правової культури як у забудовників, які розпочинають будівництво, а лише потім отриманням всіх необхідних погоджень та дозволів, так і у покупців/інвесторів, що вкладають у такі сумнівні об’єкти, суттєво впливають на прозорість ринку нерухомості», — вважає Володимир Копоть.

Окрім того експерт зазначив, що вагомими перешкодами для створення по-справжньому прозорого ринку будівництва житла є тісний зв’язок будівельних організацій з місцевою владою та контролюючими органами, а також розбіжності у містобудівній та земельній документаціях.

«Часто буває так, що в містобудівних умовах написано, що земельна ділянка відповідає цілям будівництва (навіть прописують функціональне призначення ділянки), а в кадастрі такі дані відсутні», — підкреслив експерт.


© 2016 UREClub® All rights reserved.
Website development – WebLife®